VMCA geeft persoonlijke begeleiding bij lezen en schrijven

VMCA geeft persoonlijke begeleiding bij lezen en schrijven

8 september 2015

ALMERE – Nog tot 13 september is het de week van de alfabetisering. VMCA schenkt daarom aandacht aan mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. In Almere zijn dat ongeveer 20.000 mensen. Martin is één van hen.Martin is 39, getrouwd, vader van twee kinderen en heeft een baan als werkvoorbereider. Sinds een aantal weken wordt hij via Taal in Huis van de VMCA begeleid door een vrijwilliger die hem beter leert schrijven. “Ik was dertien jaar toen ik van school ging en heb op de basisschool nooit veel aandacht voor taal gehad”, vertelt Martin. “Ik heb het ook nooit bijgehouden.”
Tot nu toe kon Martin het altijd goed verbergen en vond hij altijd een oplossing om niet te hoeven schrijven. “Als ik een mail krijg van bijvoorbeeld collega’s, dan wacht ik net zo lang met antwoorden tot ze me bellen of naar me toe komen.” Telkens als Martin iets moet schrijven; een brief, een mail of zelfs een bericht op facebook, dan blokkeert hij. Hij heeft al een aantal cursussen gedaan maar kon in een grote groep zijn draai niet vinden, bovendien lag het niveau te hoog. Bij Taal in Huis krijgt hij persoonlijke begeleiding van een vrijwilliger op zijn niveau en in zijn tempo.
Martin wil graag meer zelfvertrouwen bij het schrijven zodat hij mails niet meer onbeantwoord laat en er niet meer tegenop ziet om een brief te schrijven. Nadine Strik van de VMCA is coördinator van Taal in Huis, zij heeft zestien jaar ervaring als lerares Nederlands en begeleidt de vrijwilligers van Taal in Huis. Wie graag iemand wil begeleiden of hulp zoekt om beter te leren lezen en schrijven, kan zich aanmelden bij Nadine. n.strik@vmca.nl of 036-5340414.
8 september 2015

0 responses on "VMCA geeft persoonlijke begeleiding bij lezen en schrijven"

Leave a Message

over choose2improve

Choose2improve is om jongeren te begeleiden, naar meer stabiliteit en zelfstandigheid. Om dit te kunnen realiseren, is het belangrijk om studievaardigheden aan te leren. Dit draagt mede bij, om de kansen van jongeren te vergroten bij het volgen van onderwijs en of bij het vinden van werk.

Tagwolk

Wie is online?

Op dit moment zijn er geen leden online
top
Artiq Software BV & Sitewide ©