onze visie

choose2improve almere
choose2improve almere
choose2improve almere kwintes
choose2improve almere kwintes
choose2improve almere kwintes

Visie

Iets over de visie van choose2improve:

Het doelbewust en doelgericht toeleiden naar onderwijs en of werk. Wij denken vanuit de drieluik jongeren, maatschappelijk belang en onderwijs. Dat is de basis voor meer succes bij jongeren.

Voor ieder mens is het belangrijk dat hij tot ongeveer zijn 25e kan ontwikkelen, waardoor hij de rest van zijn leven een gerichte bijdrage kan leveren aan de samenleving. Bij die ontwikkeling hoort onderwijs in welke vorm dan ook. Het onderwijs van choose2improve betekent op maat aangeboden lesstof, waardoor (studie)vaardigheden worden aangeleerd.

Dat gebeurt op een plek die hanteerbaar is voor jongeren. Dat betekent les krijgen binnen een klein, veilig en overzichtelijk leermilieu. Dat is van belang voor jongeren van 17 tot en met 23.

Door jongeren een positieve ervaring met leren aan te bieden, wordt de kans vergroot om de aansluiting te vinden bij het reguliere onderwijs, een leerwerkplek of werk te vinden.

Maatschappelijk effect

Door invoering van de participatiesamenleving heeft de gemeente Almere gezegd: “Jongeren zitten op school of ze hebben werk.”

Dat alles met het doel ook de jongeren die extra hulp nodig hebben meer kansen te bieden op een goede toekomst. Choose2Improve maakt zich al ruim een jaar sterk voor deze nieuwe gedachte door oog te hebben voor degenen die weer herpakt en bezakt moeten worden om weer naar regulier onderwijs of en baan te kunnen. Dat bewust maken van het leven van alledag geeft jongeren de kans en tijd opnieuw wat van hun leven te maken. Zichzelf te herontdekken en met hun kwaliteiten aan de slag te gaan.

over choose2improve

Choose2improve is om jongeren te begeleiden, naar meer stabiliteit en zelfstandigheid. Om dit te kunnen realiseren, is het belangrijk om studievaardigheden aan te leren. Dit draagt mede bij, om de kansen van jongeren te vergroten bij het volgen van onderwijs en of bij het vinden van werk.

Tagwolk

Wie is online?

Op dit moment zijn er geen leden online
top
Artiq Software BV & Sitewide ©
Spring naar toolbar