stichting lezen en schrijven

Over de stichting

Stichting Lezen & Schrijven gelooft dat heel Nederland moet kunnen lezen, schrijven, rekenen en om moet kunnen gaan met een computer. Door beter te leren lezen en schrijven vergroot je je kans op een gezond en gelukkig leven. Wie verdient dat niet? De stichting heeft feiten en cijfers paraat. En we maken laaggeletterdheid onderwerp van gesprek bij publiek en politiek. We werken aan het voorkomen ervan. Maar vooral organiseren onze partners en tienduizenden vrijwilligers taalscholing voor zoveel mogelijk mensen.

Speerpunten

De stichting heeft vier belangrijke speerpunten:

  1. We verzamelen kennis rondom het probleem van laaggeletterdheid.
  2. We bieden iedereen die niet goed kan lezen of schrijven, om wat voor reden dan ook, een tweede kans om het alsnog te leren.
  3. We werken actief aan het voorkomen van laaggeletterdheid door onder andere (voor)lezen te stimuleren bij kinderen en ouders.
  4. We proberen zoveel mogelijk mensen er van bewust te maken dat 1 op de 9 Nederlanders laaggeletterd is. Daar moet iets aan gedaan worden!
logo st. lezen en schrijven

Beter leren lezen en schrijven

In Nederland kunnen 1,3 miljoen volwassenen niet goed lezen en schrijven. Stichting Lezen & Schrijven wil deze mensen helpen, samen met u.

Bent u actief in het bedrijfsleven, bij een gemeente, werkt u in de gezondheidszorg of werkt u met jeugd of (jonge) gezinnen? Klik dan op een van de knoppen links en zie wat u samen met Stichting Lezen & Schrijven kunt doen om geletterdheid te vergroten.

Wilt u aan de slag als vrijwilliger voor de stichting of wilt u iemand inschrijven voor een lees- of schrijfcursus? Kijk dan op Taal voor het Leven.

over choose2improve

Choose2improve is om jongeren te begeleiden, naar meer stabiliteit en zelfstandigheid. Om dit te kunnen realiseren, is het belangrijk om studievaardigheden aan te leren. Dit draagt mede bij, om de kansen van jongeren te vergroten bij het volgen van onderwijs en of bij het vinden van werk.

Tagwolk

Wie is online?

Op dit moment zijn er geen leden online
top
Artiq Software BV & Sitewide ©
Spring naar toolbar