ROC Amsterdam

[vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Iedere jongere heeft een talent. Bij het ROC van Amsterdam staat het talent van uw kind centraal. Wij helpen studenten hun kwaliteiten te ontdekken en te ontplooien. Jongeren halen zo meer voldoening en plezier uit hun opleiding en toekomstig beroep. 

Podium voor Talent

Wij zien onszelf als een Podium voor Talent. Wij bieden leerlingen een plek om hun talent te benutten, op hun eigen podium. Dat podium kan een keuken zijn, maar ook een kantoor, een kinderdagverblijf, een winkel, een technisch bedrijf of (vul zelf maar in).

Goede omstandigheden

Vrwijwel al onze gebouwen zijn nieuw of recent gerenoveerd. Binnen onze scholen zorgen diverse maatregelen voor een veilig schoolklimaat.

Waarom het ROCvA?

Het grootste aanbod. Er is keuze uit ruim 300 mbo-opleidingen. Past een opleiding toch niet helemaal bij uw kind, dan kan uw zoon of dochter makkelijk overstappen.

Klein binnen groot. We hebben circa 25 schoolgebouwen. Daarbinnen is ons onderwijs kleinschalig. Elke opleiding wordt verzorgd door een team van docenten die uw kind bij naam kennen en die klaar staan als hij of zij extra hulp of begeleiding nodig heeft.

Contacten met het bedrijfsleven. De opleiding sluit goed aan op de wensen van de werkgevers waar uw kind later aan de slag gaat. Daarvoor werken we bijvoorbeeld samen met Ajax, Cordaan, AMC, Johan Cruijff, ING, Océ, H&M, HEMA, D-Reizen, VacanSoleil, Jan des Bouvrie, PAL West, BAM, SSP, KLM, Dutchview, Frank Sanders, Joop van den Ende, Randstad en internationale (stage)bedrijven over de hele wereld.

Leren doe je het beste in de praktijk, bijvoorbeeld bij het viersterrenhotel The College Hotel in Amsterdam Zuid waar we mee samen werken, of Luchtvaart College Schiphol.

Goed bereikbare schoolgebouwen, alle scholen zijn vlakbij haltes van metro, trein en sneltram.

Goede mogelijkheden om door te stromen, zowel binnen het ROCvA als naar het hbo.

[/vc_column_text][vc_separator color=”grey” align=”align_center” style=”” border_width=”” el_width=””][vc_single_image image=”2471″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full” link=”http://www.rocva.nl/pages/index.html”][vc_separator color=”grey” align=”align_center” style=”” border_width=”” el_width=””][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/2″][vc_column_text] Onze opleidingen zijn ingedeeld in domeinen en richtingen. Hoe werkt dat precies?  

Domeinen

Een domein kan je zien als een vakgebied. Voorbeelden van domeinen: ‘Zorg & Welzijn’ of ‘Horeca, Bakkerij & Facilitair’.

Richtingen

Domeinen zijn onderverdeeld in richtingen. Een richting is een verzameling opleidingen die bij elkaar horen.

Wat betekent dit voor jou?

Als je een opleiding zoekt is het handig om eerst uit te vinden welk domein je leuk vindt. Daarna kijk je binnen dat domein welke richting je aanspreekt. Daar vind je de opleidingen die bij jou passen.

Een voorbeeld

Stel: jij wilt een technische opleiding doen. Dan is het domein ‘Techniek & Technolgie’ voor jou interessant. Misschien weet je ook al dat je belangstelling hebt voor iets met schilderen of stucadoren. Binnen het domein ‘Techniek & Technolgie’ is dan de richting ‘Afbouw, Hout & Onderhoud’ iets voor jou.[/vc_column_text][vc_btn title=”Meer lezen” style=”flat” shape=”rounded” color=”blue” size=”md” align=”inline” i_align=”left” i_type=”fontawesome” i_icon_fontawesome=”fa fa-adjust” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” i_icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” i_icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” i_icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” button_block=”” add_icon=”” i_icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.rocva.nl%2Fmbo%2Fopleidingen%2Foverzicht%2Fpages%2Fdefault.aspx|title:ROC%20Amsterdam%20domeinen|target:%20_blank”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text] Wat wil ik worden, waar ben ik goed in en welke opleiding moet ik dan volgen? Het is soms lastig om een goede keuze te maken. Bij ons staat jouw talent centraal en we geven je de mogelijkheid om te doen waar je écht goed in bent en wat jij leuk vindt. 

Om je te helpen bij je opleidingskeuze hebben we www.ikkiesmbo.nl ontwikkeld: een website om je te oriënteren op een mbo opleiding. Je kunt op deze site een competentietest doen en zo je talent ontdekken.[/vc_column_text][vc_btn title=”Meer lezen” style=”flat” shape=”rounded” color=”danger” size=”md” align=”inline” i_align=”left” i_type=”fontawesome” i_icon_fontawesome=”fa fa-adjust” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” i_icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” i_icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” i_icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” button_block=”” add_icon=”” i_icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert” link=”url:http%3A%2F%2Fwww.ikkiesmbo.nl%2F|title:ROC%20Amsterdam|”][/vc_column][/vc_row]

over choose2improve

Choose2improve is om jongeren te begeleiden, naar meer stabiliteit en zelfstandigheid. Om dit te kunnen realiseren, is het belangrijk om studievaardigheden aan te leren. Dit draagt mede bij, om de kansen van jongeren te vergroten bij het volgen van onderwijs en of bij het vinden van werk.

Tagwolk

Wie is online?

Op dit moment zijn er geen leden online
top
Artiq Software BV & Sitewide ©
Spring naar toolbar