prago

[vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Prago (Praktisch Gericht Onderwijs) geeft praktische lessen basiseducatie voor volwassenen die moeite hebben met leren. Laagopgeleide en laaggeletterde mensen zijn kwetsbaar. Zij kunnen niet goed meekomen en meedoen in de samenleving. Prago biedt deze groep de helpende hand. Bij ons ontwikkelen zij hun vaardigheden in onder meer lezen, schrijven en rekenen. De nadruk ligt op vaardigheden waar zij baat bij hebben in hun dagelijks leven, zoals een formulier invullen, de krant lezen en rekenen met geld.

Voor wie

Iedereen vanaf 17 jaar die moeite heeft met leren is welkom bij Prago. Onze cursisten zijn bijvoorbeeld laaggeletterden, mensen met een lichte verstandelijke beperking of lichte psychiatrische aandoening, mensen met een leerachterstand en mensen die om een andere reden niet terecht kunnen bij het reguliere onderwijs.

Waarom Prago

Bij Prago staat niet de lesstof centraal, maar de cursist. Leren bij Prago is leren in een veilige en vriendelijke omgeving. Onze cursisten ontwikkelen hun alledaagse basisvaardigheden, krijgen meer zelfvertrouwen, worden zelfstandiger en zelfredzamer. En, ook niet onbelangrijk, leren bij Prago is leuk! De cursist leert nieuwe mensen kennen en krijgt meer plezier in leren.

Werkwijze
De lessen vinden plaats in kleine groepen van tien tot vijftien cursisten. Binnen de groep volgt elke cursist individueel onderwijs. Hij leert op zijn eigen niveau en in zijn eigen tempo. Het leertraject en de leerdoelen worden bepaald aan de hand van het startniveau en de leerwens van de cursist. De begeleiding bestaat uit een bevoegd docent en enkele cursistbegeleiders. Naast de lesstof is er aandacht voor sociale vaardigheden en het contact tussen de cursisten onderling.
Aanmelden
 • Starten kan op elk moment.
 • Wilt u meer informatie, een vraag stellen of een cursist aanmelden, stuur dan een mail aan info@prago.nl of bel met Prago op 06 45 01 05 04.
 • U kunt ook een afspraak maken om een keer te komen kijken bij een les.
Donateurs

Prago bestaat dankzij de steun van donateurs, waaronder gemeenten, maatschappelijke organisaties, fondsen, bedrijven en particulieren. Lees meer op Donateurs.

[/vc_column_text][vc_separator color=”grey” align=”align_center” style=”” border_width=”” el_width=””][vc_single_image image=”2362″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full” link=”http://prago.nl/”][vc_separator color=”grey” align=”align_center” style=”” border_width=”” el_width=””][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Bij Prago kun je kiezen uit deze vakken:

 • Lezen en schrijven voor beginners
 • Lezen en schrijven voor gevorderden
 • Nederlands als tweede taal
 • Rekenen voor beginners
 • Rekenen voor gevorderden
 • Computerles
 • Engels
 • Studiehulp bij andere vakken
De lessen
 • Je krijgt les in een groep van ongeveer 10-12 cursisten.
 • De lessen zelf zijn niet klassikaal maar individueel. Je krijgt dus les in je eigen tempo en op je eigen niveau.
 • Je kunt elk jaar een Prago-certificaat halen.
 • Je kunt gratis boeken lenen uit de Prago-bieb.
 • Er is elk jaar een leuke excursie voor alle cursisten.

[/vc_column_text][vc_btn title=”Meer lezen” style=”flat” shape=”rounded” color=”blue” size=”md” align=”inline” i_align=”left” i_type=”fontawesome” i_icon_fontawesome=”fa fa-adjust” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” i_icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” i_icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” i_icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” button_block=”” add_icon=”” i_icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert” link=”url:http%3A%2F%2Fprago.nl%2Fprago-voor-jou%2Fles-bij-prago%2F||target:%20_blank”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Inschrijven

De definitieve inschrijving vindt plaats na het eerste gesprek. U kunt wel alvast het inschrijfformulier invullen.

Starten kan op elk moment

Omdat elke cursist zijn eigen leertraject volgt, bent u bij Prago niet gebonden aan bepaalde startmomenten. Starten kan in september, maar ook op elk ander moment in het cursusjaar.

Eerst even kijken?

U bent welkom om een keer te komen kijken bij een les. Uiteraard gratis en vrijblijvend. Maak hiervoor een afspraak via mail of telefoon.

[/vc_column_text][vc_btn title=”Meer lezen” style=”flat” shape=”rounded” color=”danger” size=”md” align=”inline” i_align=”left” i_type=”fontawesome” i_icon_fontawesome=”fa fa-adjust” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” i_icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” i_icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” i_icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” button_block=”” add_icon=”” i_icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert” link=”url:http%3A%2F%2Fprago.nl%2Fcontact%2F||target:%20_blank”][/vc_column][/vc_row]

over choose2improve

Choose2improve is om jongeren te begeleiden, naar meer stabiliteit en zelfstandigheid. Om dit te kunnen realiseren, is het belangrijk om studievaardigheden aan te leren. Dit draagt mede bij, om de kansen van jongeren te vergroten bij het volgen van onderwijs en of bij het vinden van werk.

Tagwolk

Wie is online?

Op dit moment zijn er geen leden online
top
Artiq Software BV & Sitewide ©
Spring naar toolbar