Het aantal daklozen in Europa groeit de laatste jaren explosief

Gepubliceerd: 05 mei 2018 09:17 Laatste update: 05 mei 2018 10:12

Het aantal daklozen in Europa groeit de laatste jaren explosief. Ook in landen met goede sociale voorzieningen, zoals Nederland, neemt het aantal toe.

Dat schrijft Trouw op basis van een onderzoek van de Europese daklozenorganisatie Feantsa.

De directeur van de organisatie, Freek Spinnewijn, zegt in de krant dat het opvallend is dat het aantal daklozen ook toeneemt in landen als Nederland, Duitsland en Denemarken. Die landen hebben een goed socialezekerheidsstelsel om mensen te helpen voordat ze dakloos worden.

Een van de oorzaken is volgens Spinnewijn dat er flink is bezuinigd op daklozenprogramma’s tijdens de economische crisis. Ook zou er volgens de directeur meer gedaan moeten worden aan herintegratie van daklozen.

In Finland krijgen daklozen voorrang op sociale huurwoningen. Volgens de Finse organisatie achter deze maatregel is het niet eenvoudig om het in andere landen over te nemen. In veel Europese landen is namelijk een huizentekort, waardoor het toewijzen van woningen aan daklozen lastig wordt.

https://www.nu.nl/buitenland/5252924/steeds-meer-daklozen-in-europa.html?redirect=1

16 mei 2018

0 responses on "Het aantal daklozen in Europa groeit de laatste jaren explosief"

Leave a Message

over choose2improve

Choose2improve is om jongeren te begeleiden, naar meer stabiliteit en zelfstandigheid. Om dit te kunnen realiseren, is het belangrijk om studievaardigheden aan te leren. Dit draagt mede bij, om de kansen van jongeren te vergroten bij het volgen van onderwijs en of bij het vinden van werk.

Tagwolk

Wie is online?

Op dit moment zijn er geen leden online
top
Artiq Software BV & Sitewide ©
Spring naar toolbar