gemeente Almere

[vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

choose2improve almere kwintes
choose2improve almere kwintes
choose2improve almere kwintes
choose2improve almere kwintes
samenwerking proAlmere en choose2improve
samenwerking de Schoor choose2improve
samenwerking Windesheim en choose2improve
samenwerking LOI en choose2improve

Bent u ouder dan 18 en wilt u (weer) naar school? Wilt u beter Nederlands leren of denkt u aan een cursus of opleiding? In Almere zijn er volop mogelijkheden om u te ontwikkelen.

Als volwassene kunt u alsnog een vmbo-, havo- of vwo-diploma halen. Of deelcertificaten voor deze opleidingen. U kunt daarvoor terecht bij het volwassenenonderwijs van ROC Flevoland.

Vervolgopleidingen en cursussen

Wilt u nog doorleren? Dan heeft Almere een ruim aanbod aan opleidingen en cursussen. Veel mbo’s, hogescholen, de Volksuniversiteit en De Schoor bieden verschillende (deeltijd)opleidingen en cursussen aan. Daarnaast kunt u natuurlijk zelf kiezen uit een groot aanbod van particuliere aanbieders.

[/vc_column_text][vc_separator color=”grey” align=”align_center” style=”” border_width=”” el_width=””][vc_single_image image=”2340″ border_color=”grey” img_link_large=”” img_link_target=”_self” img_size=”full” link=”https://www.almere.nl/leren/”][vc_separator color=”grey” align=”align_center” style=”” border_width=”” el_width=””][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”” parallax=”” parallax_image=””][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Een lees- of schrijfcursus volgen

Er zijn in Almere volop mogelijkheden om alsnog beter te leren lezen en schrijven. Daarvoor is het nooit te laat. Het is mogelijk om zelf te oefenen, samen met iemand anders of om een cursus te volgen. Dat kan bijvoorbeeld bij:

  • De nieuwe bibliotheek: taalinloopspreekuur
  • De Schoor: oefenen met lezen, schrijven en spreken
  • ROC Flevoland: cursussen lezen en schrijven
  • Flevoziekenhuis: taalspreekuur
  • VMCA: Nederlandstalige vrijwilligers en anderstaligen worden met elkaar in contact gebracht. Samen spreken zij een keer per week af om met elkaar te praten.

Zoeken naar een lesmogelijkheid in de buurt kan via de website Taalzoeker. Het is ook mogelijk om thuis aan de slag te gaan om beter te leren lezen en schrijven. Bijvoorbeeld via www.oefenen.nl of door een werkboek te bestellen.

Sinds 2013 neemt Almere deel aan ‘Taal voor het Leven‘. Dit is een nieuwe manier om laaggeletterdheid aan te pakken met behulp van getrainde vrijwilligers. Hierdoor wordt het lesaanbod in Almere nog groter. ‘Taal voor het leven’ wordt uitgevoerd door de Stichting Lezen & Schrijven.[/vc_column_text][vc_btn title=”Meer lezen” style=”flat” shape=”rounded” color=”blue” size=”md” align=”inline” i_align=”left” i_type=”fontawesome” i_icon_fontawesome=”fa fa-adjust” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” i_icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” i_icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” i_icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” button_block=”” add_icon=”” i_icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.almere.nl%2Fleren%2Fbeter-lezen-en-schrijven%2F|title:gemeente%20Almere%20lezen%20en%20schrijven|target:%20_blank”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Het college van B en W heeft in 2012 besloten om extra in te zetten op samenwerking op het gebied van economie, onderwijs en sociale zaken. Door activiteiten op deze thema’s zo veel mogelijk te verbinden, wil de gemeente samen met partners zorgen dat Almeerse scholieren en studenten soepeler kunnen doorstromen naar de arbeidsmarkt. Ook wort gestimuleerd dat Almeerders met een uitkering sneller passend werk vinden, dat er minder nieuwe mensen werkloos raken en dat bedrijven de werknemers kunnen vinden die ze nodig hebben.

Tussen 2012 en 2014 zijn er belangrijke resultaten geboekt en zijn interne en externe samenwerkingsverbanden verbeterd. Een overzicht van geboekte resultaten is te vinden in het document ‘Resultaten afronding bestuursopdracht Onderwijs en Arbeidsmarkt‘ (pdf, 113 kb).

[/vc_column_text][vc_btn title=”Meer lezen” style=”flat” shape=”rounded” color=”danger” size=”md” align=”inline” i_align=”left” i_type=”fontawesome” i_icon_fontawesome=”fa fa-adjust” i_icon_openiconic=”vc-oi vc-oi-dial” i_icon_typicons=”typcn typcn-adjust-brightness” i_icon_entypo=”entypo-icon entypo-icon-note” i_icon_linecons=”vc_li vc_li-heart” button_block=”” add_icon=”” i_icon_pixelicons=”vc_pixel_icon vc_pixel_icon-alert” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.almere.nl%2Fleren%2Fonderwijs-en-arbeidsmarkt%2F|title:gemeente%20Almere%20arbeidsmarkt|target:%20_blank”][/vc_column][/vc_row]

over choose2improve

Choose2improve is om jongeren te begeleiden, naar meer stabiliteit en zelfstandigheid. Om dit te kunnen realiseren, is het belangrijk om studievaardigheden aan te leren. Dit draagt mede bij, om de kansen van jongeren te vergroten bij het volgen van onderwijs en of bij het vinden van werk.

Tagwolk

Wie is online?

Op dit moment zijn er geen leden online
top
Artiq Software BV & Sitewide ©
Spring naar toolbar