doelstellingen

Wat zijn de doelstellingen van choose2improve?

choose2improve almere
choose2improve almere
choose2improve almere kwintes
choose2improve almere kwintes
choose2improve almere kwintes

 

Voor wie?

Choose2improve begeleidt jongeren van 17 tot en met 23 jaar naar meer stabiliteit en zelfstandigheid door (studie)vaardigheden aan te leren. Deze vaardigheden zijn van essentieel belang. Meer vaardigheden dragen bij aan het vergroten van kansen om een diploma te behalen en bij het vinden van werk. Want wie weet hoe hij kennis tot moet nemen, zal die ook kunnen onthouden en toepassen.

Doel:
  • Jongeren voorbereiden op doorstroom naar regulier onderwijs (of een baan).
  • Hun kansen in de participatiesamenleving te vergroten.
  • Maatwerk leveren aan de deelnemer(s) van onze klas. Daardoor zullen wij altijd blijven zoeken naar de juiste vervolgplek.
Werkwijze:
  • Informatie zo aan te bieden dat hij bij de beleving van de jongere past en de interesse van de jongere heeft. Hierdoor kan hij of zij ook daadwerkelijk vaardigheden leren.
  • Jongeren enthousiasmeren voor datgene wat geleerd moet worden, door kennis en lessen minder statisch te maken met o.a. samenwerkingopdrachten. Afwisseling is hierbij van wezenlijk belang.
  • Het aanspreken, stimuleren en ontwikkelen van de eigen energie, de eigen actieradius, het zelfvertrouwen van de jongere en het nemen van de eigen verantwoordelijkheid.
  • Onderwijs afwisselen met sportactiviteiten.

over choose2improve

Choose2improve is om jongeren te begeleiden, naar meer stabiliteit en zelfstandigheid. Om dit te kunnen realiseren, is het belangrijk om studievaardigheden aan te leren. Dit draagt mede bij, om de kansen van jongeren te vergroten bij het volgen van onderwijs en of bij het vinden van werk.

Tagwolk

Wie is online?

Op dit moment zijn er geen leden online
top
Artiq Software BV & Sitewide ©
Spring naar toolbar